3.4.13

burger king'de hasat vakti

bana iyi gelen şey bu, yüzleşme ve yüzleştirme. çok pis patlayacak ama patlayana kadar iyi. çok iyi. refresh. f5. ohooo yani.
genç insanlar evlenince her şeyin yoluna gireceğine inanırken yetişkinler de bunu destekliyor. ancak kimse kafanda geçmişe dair bir şey kalmayacak diyemiyor. hatta daha çok bunların insanı sıkıştırıp zorda bıraktığını gözlemliyoruz. nikahteki keramet insanların artık bir şeylerden feragat edip birilerine katlanmaya karar verişinin sözü olmalı.
birbirini uzun yıllardır tanıyan insanlar sonra bu yeni gelen eşe yazık gözüyle bakacaklar, hiçbir şeyden de haberi olmayan bir zavallı. 25-30 yılını şansı varsa bunları öğrenmeden geçirip göçecek bir zavallı.
bu böyledir ama herkesin böyle değilmişcesine lay lay lom yaşaması tuhaf karşılanmaz. çünkü insanlar akıl sağlıklarını böyle korurlar.
akıl sağlığını koruyabilmek mühim bir meziyettir. mesela bende ondan yok. işte o yüzden bana garip gelen her şeyi sıradanlaştırmış insan oğluna/kızına saygılarımı sunuyorum.
ne demiştik, kimse dürüst değil, kimse ahlaklı da değil. çünkü en azından zihninden geçen bir moralite karşıtı düşünce muhakkak vardır. hal böyle olunca dolmuşa binme goy goya gelme.
şimdi mesela ben bu defterleri dürüp büküp kaldırdıktan sonra n'apıcam, ötesine bakmayacağım. çünkü geriye ihtimal ve ihtimallerden gelen sorumluluklar kalmayacak. fakat zor bir iş. yanlış yerlere girince çıkılamayan ve istemediğiniz insanları yakabilecek bir çizgide yürümek. ama sonu güzel ferah açık.
canım hamburger istedi, yarın burger söyleyeyim bari.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder